Mangoregn!

Då har mangoregnet kommit! Under en kort period på våren kommer regn som är döpt till mangoregnet så att mangon får en chans att mogna. Temperaturen sjunker till behagliga 25 grader istället för 35 grader. Underbart för oss scandinavier som inte är vana vid så varma klimat. Luften blir skönt "ren" att andas!
Den långa regnperioden kommer inte förrän sen sommar och höst då det kan regna i två till tre månader och då några timmar per dag.Max och Leo ute i regnet på väg till gymmet! Sen blir det stekt ägg(vita) efteråt! Träna rätt och äta rätt ger resultat! :)

Skörd av egna kokosnötter!

Vid sidan av vår uppfart så har vi ett kokosnöt-träd som har väldigt mycket kokosnötter och de hänger i klasar på 20 stycken i varje som sen blir mogna i olika omgångar. Dom på bilden var drickfärdiga, så med en kniv gör dom hål och dricker direkt ur nöten. (smakar okej men inte mer, enligt mig) :)
Väntar man längre så faller det grön-gruna skalet av tillslut och man får den hårda bruna och håriga nöten som vi hittar i affärerna.Här har vi hushållerskan (som också lagar väldigt god mat), trädgårdmästaren och vår chaufför på samma bild. 
Kokosnötterna är tydligen värda 15 rupees styck om man säljer dom. Trädgårdsmästaren fick med sig nötter för 250 rupees så han var glad när han åkte. I Sverige går man ut och förhoppningsvis plockar ett äpple i trädgården och här får man se upp så man inte får en kokosnöt i huvudet. Skön kontrast! :)

Håkan

Sri Lanka

Lite påsksemester på Sri Lanka! Vad gör man då? Jo, man tar dykarcertifikat såklart!I tre dagar gick vi dykarkurs som bestod av både teori och praktik. Sista dagen dök vi på 18 meters djup. Många fina fiskar i olika färger. Fantastisk upplevelse!Mycket träning kring säkerhet och att alltid andas lugnt och fint! Som när mitt syre tog slut (två gånger, faktiskt) så ska man lugnt signalera till dykarkompisen att mitt syre är slut, jag behöver ditt reservmunstycke! Så får man gå upp nära varann utan problem! Lite läskigt, väldigt spännande och ett enormt kul äventyr! Håkan

RSS 2.0